Prins Constantijn in RTL-interview openhartig over zijn broers en zijn gezin

videoDe vandaag jarige prins Constantijn laat normaal weinig los over zijn privéleven. Daar komt zondag verandering in. De prins vertelt dan in een interview met RTL Nieuws onder meer over zijn leven, zijn broers, zijn gezin en zijn werk. 

Het interview, dat ‘Special: Constantijn, meer dan een prins’ heet wordt zondagavond uitgezonden. De prins, die vandaag 50 wordt, geeft in de special ook een inkijkje in zijn dagelijks leven. Het is voor het eerst dat prins Constantijn zoveel van zichzelf laat zien. ,,In mijn werk is er wel eens een klein interviewtje over technologie, maar het gaat nooit over mijn privéleven of over mijn overwegingen, over hoe ik in het leven sta”, licht hij toe.

Het moment waarop prins Constantijn zich realiseerde dat hij voortaan door het leven zou gaan als de zoon van de koningin, heeft op hem diepe indruk gemaakt, zo blijkt uit de beelden: ,,Het was echt een bom die insloeg. Ik dacht: mijn leven is over.” 

Verder gaat het in het interview onder meer over zijn ouders, zijn broers Willem-Alexander en de in 2013 overleden Friso, zijn leven met het ene been in het Koninklijk Huis en het andere in de gewone maatschappij. Ook praat prins Constantijn over zijn werk, wat hem opvalt in de Nederlandse samenleving, zijn gezin en hoe hij zijn kinderen opvoedt. ,,Dat is best lastig. Dat leer je nergens op school, maar moet je met elkaar oplossen.”

Prins Constantijn met Diana Matroos.
Volledig scherm
Prins Constantijn met Diana Matroos. © RTL Nederland

Dagelijks leven

Ook zijn er beelden te zien uit het dagelijks leven. Thuis in de keuken, op het sportveld, in de supermarkt, op zijn werk. Zijn vrouw prinses Laurentien en de kinderen Eloise, Claus-Casimir en Leonore schetsen een beeld van wat voor man en vader hij is. Daarnaast zullen er nooit eerder vertoonde beelden van zijn kindertijd te zien zijn, afkomstig uit het privéarchief van de Oranjes.

De special is een eenmalige samenwerking tussen RTL Nieuws en Diana Matroos. Zij en de prins leerden elkaar kennen via hun werk, prins Constantijn in zijn functie van ambassadeur van Techleap en Diana Matroos als dagvoorzitter. Toen ontstond het idee voor dit programma.

Constantijn, meer dan een prins wordt zondag 13 oktober om 22:30 uur uitgezonden bij RTL4. Diezelfde dag is de special ook te zien bij Videoland.

Prins Constantijn en prinses Laurentien.
Volledig scherm
Prins Constantijn en prinses Laurentien. © RVD, fotograaf: Jeroen van der Meyde
Prins Constantijn, Prinses Laurentien en hun kinderen Claus Casimir, Leonore en Eloise.
Volledig scherm
Prins Constantijn, Prinses Laurentien en hun kinderen Claus Casimir, Leonore en Eloise. © RVD, fotograaf: Jeroen van der Meyde