Koningin Maxima, vicevoorzitter Thom de Graaf, prinses Amalia en koning Willem-Alexander (vlnr) na afloop van de buitengewone vergadering van de Raad van State in de Balzaal.
Volledig scherm
Koningin Maxima, vicevoorzitter Thom de Graaf, prinses Amalia en koning Willem-Alexander (vlnr) na afloop van de buitengewone vergadering van de Raad van State in de Balzaal. © ANP

Prinses Amalia baart opzien zonder hoed: ‘Is toch een breuk met het verleden’

Prinses Amalia heeft een dag na haar 18e verjaardag officieel zitting genomen in de Raad van State. Veel aandacht was er voor de jurk die ze bij die gelegenheid droeg. En wat opviel: de prinses droeg geen hoed.

  1. Prinses Amalia in haar eerste persconferentie: ‘Er is geen school voor koningin worden’
    Play
    video's

    Prinses Amalia in haar eerste persconfe­ren­tie: ‘Er is geen school voor koningin worden’

    Prinses Amalia heeft een dag na haar 18e verjaardag officieel zitting genomen in de Raad van State. De oudste dochter van koning Willem-Alexander werd door haar vader binnengeleid, hield vervolgens haar eerste toespraak en onderging haar eerste persgesprek. De troonopvolger noemde het een eer, maar stelde ook dat ze nog veel moet leren. ,,Er is geen school voor koningin worden.” Rond 15.30 uur waren Amalia en haar ouders weer vertrokken van Paleis Kneuterdijk in Den Haag.