Zweedse koning Carl Gustaf tijdens de jaarlijkse kerstboodschap in 2019
Volledig scherm
Zweedse koning Carl Gustaf tijdens de jaarlijkse kerstboodschap in 2019 © EPA

Zweedse koning draagt Nederlandse orde bij ontvangst

De Zweedse koning Carl Gustaf heeft donderdag de versierselen op zijn uniform speciaal aangepast aan de ontvangst van de nieuwe Nederlandse ambassadeur Bengt van Loosdrecht. Die kwam in het Koninklijk Paleis in Stockholm zijn geloofsbrieven aanbieden. 

 1. Prinses Delphine: ‘Albert explodeerde, ik was zijn dochter niet’
  PREMIUM

  Prinses Delphine: ‘Albert explodeer­de, ik was zijn dochter niet’

  De nieuwbakken Belgische prinses Delphine (52) - die sinds een kleine drie weken de achternaam van haar vader Albert mag voeren - was in een uitgebreid interview met het Australische programma 60 Minutes uiterst openhartig. ,,Het was tijdens de afgelopen jaren extreem ongemakkelijk voor mij. Ik zal de liefde van mijn vader niet krijgen, en misschien ook niet van mijn broers en zussen. Maar ik voel me nu wel geaccepteerd en ik leef weer op.”
 2. Zwijgen van prins William over coronabesmetting bekritiseerd

  Zwijgen van prins William over coronabe­smet­ting bekriti­seerd

  Prins William krijgt maandag zowel felle kritiek als applaus voor zijn beslissing zijn besmetting met het coronavirus stil te houden. De hertog van Cambridge raakte in april besmet, zo hebben paleisbronnen inmiddels bevestigd aan de BBC. Hij isoleerde zich thuis in Anmer Hall en vertelde er verder niets over om het Britse publiek niet verder te verontrusten. Kort daarvoor waren zijn vader prins Charles en premier Boris Johnson ook al getroffen door het virus.
 1. Dit is de kerstboom die in de Tweede Kamer komt
  Play

  Dit is de kerstboom die in de Tweede Kamer komt

 2. Staat voor de rechter om veiligheid scholen
  Play

  Staat voor de rechter om veiligheid scholen