Antoinette de Jong.
Volledig scherm
Antoinette de Jong. © ANP

Antoinette de Jong en Chris Huizinga langer bij Jumbo-Visma

Antoinette de Jong en Chris Huizinga hebben hun contract met Team Jumbo-Visma met twee seizoenen verlengd. De schaatsers zetten vandaag hun handtekening onder het contract bij de ploeg van coach Jac Orie.

,,Ik vind het mooi dat ik ook de aankomende twee seizoenen voor deze sterke ploeg uit mag komen”, zegt De Jong,  die begin maart voor een mooi slot van haar tegenvallende seizoen zorgde door brons te winnen bij het WK allround. ,,In deze bijzondere periode is het fijn om te weten waar je aan toe bent, waardoor ik zonder zorgen kan toewerken naar de Olympische Winterspelen van Peking. Ik heb veel vertrouwen in de aanpak van Jac en ik weet zeker dat ik nog een hoop kan verbeteren. Ik kijk ernaar uit om deze fijne samenwerking voort te zetten.”

Huizinga liet het voorbije seizoen een flink aantal persoonlijke records noteren. Bij het NK allround finishte Huizinga als vierde. ,,Ik ben blij met de contractverlenging en het vertrouwen dat ik krijg van Jac. De samenwerking verloopt goed en ik ben ervan overtuigd dat ik nog veel kan leren. Het is jammer dat Douwe de Vries gestopt is, maar met de komst van Marcel Bosker hebben we ook volgend seizoen weer een ijzersterke allroundploeg staan. Ik ga mijn uiterste best doen om de aankomende twee seizoenen weer een volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten.”