Volledig scherm
Ireen Wüst © Jerry Lampen

Ireen Wüst aast op record Niemann

De carrière van Ireen Wüst eindigt niet bij de Olympische Spelen van Pyeongchang. De 31-jarige schaatsster uit Goirle wil er na haar vierde olympische toernooi van komende winter nog twee jaar aan vastplakken.  

Wüst kroonde zich eerder dit jaar voor zesde keer tot beste allroundster van de wereld. ,,Het zou fantastisch zijn om Gunda Niemann in te kunnen halen. Zij staat op acht titels, dus dan moet ik er zeker nog drie rijden”, zegt Wüst vandaag in De Telegraaf.

De kopvrouw van JustLease.nl geeft aan dat het komend olympisch haar sowieso niet haar laatste seizoen zal zijn. ,,Dat heb ik eerder wel geleerd uit mijn TVM-tijd, van Erben Wennemars, Renate Groenewold en Carl Verheijen. Bij hen had ik het idee dat ze aan een afscheidstournee bezig waren. Alles wat ze deden, was hun laatste keer. Ik vond zoiets niet passen in een olympisch traject. Ik wil dat in ieder geval anders aanpakken."

Quote

Het zou fantas­tisch zijn om Gunda Niemann in te kunnen halen

Ireen Wüst

Wüst heeft de beslissing genomen om tot 2020 door te gaan, behalve als haar sponsor na de Spelen van volgend jaar zou afhaken. ,,Dat soort dingen heb je als sporter toch niet in de hand. Daar ga ik me niet druk om maken. Zeker in dit stadium niet. Laat ik eerst die medailles in Pyeongchang maar winnen. Dat wordt al moeilijk genoeg."