Irene Schouten.
Volledig scherm
Irene Schouten. © Pro Shots / Erik Pasman

Irene Schouten zet met wereldtitel allround kroon op glansseizoen: ‘Nu de Elfstedentocht nog’

Brons voor De JongIrene Schouten is in het Noorse Hamar voor het eerst in haar carrière wereldkampioen allround geworden. De koningin van de afgelopen Olympische Winterspelen met drie gouden plakken troefde op de afsluitende 5 kilometer Miho Takagi en Europees kampioene Antoinette de Jong af.

8 reacties

 • gert meijboom

  4 maanden geleden
  De onbetwiste koningin van de strijd om het Open Nederlandse Kampioenschappen schaatsen. Alleen Nederland neemt deze sport serieus, daarna Japan, aan de hand van een Nederlander en de Noren uit nostalgische overwegingen. Voor de rest zijn het wat omgeturnde inliners en eenlingen die af en toe, hier en daar wat boven komen drijven. En dan komt de Zweed v.d. Poel met een zelfontworpen trainingsplan en die blaast heel Nederland van het ijs, amateurimse van de hoogste plank, Schouten bravo!!
 • E. Klaver

  4 maanden geleden
  Geweldige prestatie. Haar moeder zal trots op haar zijn ! ❤️
 • Dick van Dijk

  4 maanden geleden
  Als je 23 seconden vóór staat en bij de start en zegt ,we zullen wel zien ,mag ik zeggen dat de juiste mentaliteit ontbreekt ,dan moet je er voor gáán!!' En dat deed Irene wel ,evenals de meeste dames ,trouwens ,kijk maar naar de medaille spiegel van de Olympische spelen ,de mentaliteit van Irene Wust 35 jaar !!!!
 • Anoniem

  4 maanden geleden
  @dick van dijk bij roest zat er gewoon niet meer in helaas maar het is zo gewoon een dikke pluim voor Nils vd Poel en Alle lof voor Irene Schouten
 • G. van der Hoeven

  4 maanden geleden
  Topwijf....en d. van dijk: pfffff