Sjinkie Knegt
Volledig scherm
Sjinkie Knegt © ANP

Knegt maakt komend weekend in Dordrecht zijn rentree op het ijs

Wereldbeker shorttrackSjinkie Knegt maakt komend weekeinde zijn rentree op het ijs. De shorttracker was lang uitgeschakeld vanwege zijn ongeluk bij het aansteken van een brandkachel. Na dertien maanden mag hij dus voor eigen publiek, in Dordrecht, zijn rentree maken. 

,,Ik heb altijd goede hoop gehouden op een goed herstel. Het was een lang proces, maar ik ben zeer blij dat ik nu weer mag racen”, zegt Knegt tegen Omrop Fryslan. ,,Ik denk dat ik wat snelheid betreft al aardig mee kan komen. Qua conditie ben ik er nog niet helemaal. Dus ik ben wel benieuwd of ik wat kan meekomen.”

Knegt heeft een wildcard gekregen waardoor hij gelijk aan het hoofdtoernooi op zaterdag mag meedoen. De kwalificatiewedstrijden op de vrijdag kan hij dus overslaan.

Knegt had tijdens de NK begin januari alweer terug willen keren in wedstrijdverband, maar bondscoach Jeroen Otter hield dat tegen. Nu wordt de shorttracker uit Bantega fit genoeg geacht om deel te nemen aan de wedstrijden in Dordrecht, waar bij de mannen verder Itzhak de Laat, Daan Breeuwsma, Dylan Hoogerwerf, Friso Emons en Sven Roes in actie komen.

Bij de vrouwen, afgelopen weekeinde onder meer nog succesvol in Dresden op de aflossing, komen Suzanne Schulting, Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof, Rianne de Vries, Xandra Velzeboer en Georgie Dalrymple het ijs op. Schulting won zondag ook de 1500 meter bij de wereldbekerwedstrijd in de Duitse stad.

  1. Leerdam weg bij Reggeborgh, maar welke opties heeft ze?

    Leerdam weg bij Reggeborgh, maar welke opties heeft ze?

    Jutta Leerdam (21) werd in februari tot haar eigen verbazing wereldkampioen op de 1000 meter onder de vleugels van schaatsteam Reggeborgh, ondanks dit succes kiest een van de populairste schaatssters van Nederland voor een andere route. Vandaag werd bekend dat Leerdam, alsmede haar partner Koen Verweij, hun contracten niet verlengen bij de formatie van Gerard van Velde. Leerdams manager John van Lottum: ,,Er is een verschil van inzicht.”