Pavel Koelizjnikov
Volledig scherm
Pavel Koelizjnikov © AFP

Koelizjnikov haalt snoeihard uit naar Nuis: ‘Gefeliciteerd met je zevende plaats’

Kjeld Nuis had gisteren snoeiharde kritiek op de Russische schaatsploeg die zich afmeldde voor de tweede dag van de WK sprint in Hamar. Pavel Koelizjnikov slaat nu keihard terug. ,,Ik hoop dat Kjeld de volgende keer de moed heeft om niet alleen naar de Russische schaatsers te kijken, maar ook naar zijn eigen falen.”

,,Ik wil Kjeld trouwens ook feliciteren met zijn zevende plaats op de WK sprint”, vertelt Koelizjnikov tegen het Russische persbureau. De Russische topsprinter zegt dat hij zich afmeldde vanwege zijn gezondheid. ,,Ik ben verder niet geïnteresseerd in Kjeld's mening. Ik heb ook geen commentaar gegeven toen hij zich afmeldde voor het Nederlands kampioenschap. Ook heb ik niets gezegd over het feit dat ik hem in Salt Lake City versloeg terwijl ik een serieuze schouderblessure had.”

Nuis gaf gisteren aan dat de Russische ploeg zich diep moest schamen na de afmelding. ,,Denk je dat ik gisteren niet naar huis wilde? Na zo’n slechte rit. Dan denk ik ook: dames en heren, ik ben weg. Dat heb ik dan het liefst. Maar je moet er gewoon voor strijden”, zegt Nuis. ,,Dan komen ze met een lulsmoes van: ‘ik ben moe’. Ja, iedereen is moe. We hebben allemaal een traject gehad van drie weken Noord-Amerika. We hebben allemaal een jetlag gehad en rijden allemaal twee afstanden op een dag. Als je morgen dan nog een keer moet, ga je er nog maar een keer voor, dan ga je niet afzeggen.”

Kjeld Nuis
Volledig scherm
Kjeld Nuis © BSR Agency