Arjan Stroetinga en Jorrit Bergsma gaan deel uitmaken van de nieuwe marathonploeg.
Volledig scherm
Arjan Stroetinga en Jorrit Bergsma gaan deel uitmaken van de nieuwe marathonploeg. © BSR Agency

Marathonploegen slaan handen ineen

De marathonploegen Team Royal A-ware en Okay Fashion & Jeans vormen volgend seizoen samen één nieuwe ploeg. Dat is vandaag bekend gemaakt op de Weissensee in Oostenrijk, waar het peloton is neergestreken voor een aantal wedstrijden op natuurijs.

 1. Davide Ghiotto imponeert met wereldtitel op tien kilometer, zilver Jorrit Bergsma, geen medaille Patrick Roest na ineenstorting

  Davide Ghiotto imponeert met wereldti­tel op tien kilometer, zilver Jorrit Bergsma, geen medaille Patrick Roest na ineenstor­ting

  Davide Ghiotto heeft met een indrukwekkend optreden in Thialf de wereldtitel op de tien kilometer gepakt. De 29-jarige Italiaan snelde op het ijs in Heerenveen naar een tijd van 12.41,35. Jorrit Bergsma ging met de zilveren medaille aan de haal, al was dat op grote afstand van Ghiotto: 12.55,64. Patrick Roest stortte in de slotrondes in en werd vierde. Het brons was voor Ted-Jan Bloemen.
  Heerenveen
 2. Oppermachtige Jutta Leerdam voor tweede keer wereldkampioene op 1000 meter, zilver Antoinette Rijpma-de Jong
  Met video
  2

  Oppermach­ti­ge Jutta Leerdam voor tweede keer wereldkam­pi­oe­ne op 1000 meter, zilver Antoinette Rijpma-de Jong

  Jutta Leerdam heeft op imponerende wijze de gouden medaille gepakt op de 1000 meter bij de WK afstanden in Thialf. De 24-jarige Nederlandse was met een tijd van 1.13,03 afstand de snelste voor eigen publiek en greep, na 2020, haar tweede wereldtitel op de kilometer. Antoinette Rijpma-de Jong, ploeggenote van Leerdam bij Jumbo-Visma, greep het zilver in 1.14,26.
  Heerenveen