Marthijn Mulder, de 23-jarige marathonschaatser uit Staphorst, heeft een bijzondere vorm van beenmergkanker. Ondanks zijn ziekte won hij in het Zweedse Luleå de eerste marathon op het zee-ijs van de Botnische Golf.
Volledig scherm
PREMIUM
Marthijn Mulder, de 23-jarige marathonschaatser uit Staphorst, heeft een bijzondere vorm van beenmergkanker. Ondanks zijn ziekte won hij in het Zweedse Luleå de eerste marathon op het zee-ijs van de Botnische Golf. © Neeke Smit

Marathonschaatser Marthijn Mulder (23) lijdt aan zeldzame vorm van kanker: ‘Ik weet niet wat de bedoeling van God is’

Marathonschaatser Marthijn Mulder gaat vandaag op het Zweedse natuurijs van Luleå van start in het oranje leiderspak van de Grand Prix-serie. Dat is zeer opmerkelijk, want de 23-jarige inwoner van Staphorst is niet alleen B-rijder, hij heeft ook nog eens een zeldzame vorm van beenmergkanker. 

  1. Kjeld Nuis aast op snelheidsrecord: ‘Met 99 kilometer per uur ben ik niet tevreden’

    Kjeld Nuis aast op snelheids­re­cord: ‘Met 99 kilometer per uur ben ik niet tevreden’

    Kjeld Nuis moet na zijn succesvolle seizoen, met onder meer de olympische titel op de 1500 meter, nog één keer in actie komen. Daarna heeft de 32-jarige schaatser ongeveer een maand vakantie, waarin hij zegt ,,vooral even thuis te blijven”. ,,De maand in Peking was leuk, maar ook echt heel lang.” In Noorwegen staat eerst woensdag nog een nieuwe snelheidsrecordpoging op de schaats te wachten.