Femke Kok.
Volledig scherm
Femke Kok. © ANP

Nederlandse schaatssters winnen alles op WK junioren

De Nederlandse schaatssters hebben alle prijzen gepakt bij de WK voor junioren in Polen. De allroundtitel ging naar Femke Kok, die de 500 en 1000 meter won op de baan van Tomaszów-Mazowiecki. 

De 19-jarige Kok, die onlangs al mocht meedoen aan de WK voor senioren, had in het eindklassement 2,18 seconden voorsprong op Robin Groot die de beste was op de 1500 en 3000 meter.

Kok en Groot wonnen met Merel Conijn ook de ploegachtervolging. Kok pakte met Myrthe de Boer en Marrit Fledderus de wereldtitel op de teamsprint. Op de massastart ging het goud naar Groot, Conijn pakte brons.

De Nederlandse mannen kwamen met heel wat minder eremetaal terug naar huis. De Rus Stepan Chistiakov pakte de allroundtitel. Zowel op de achtervolging als de teamsprint was er brons voor de schaatsers van Oranje.

  1. Leerdam weg bij Reggeborgh, maar welke opties heeft ze?

    Leerdam weg bij Reggeborgh, maar welke opties heeft ze?

    Jutta Leerdam (21) werd in februari tot haar eigen verbazing wereldkampioen op de 1000 meter onder de vleugels van schaatsteam Reggeborgh, ondanks dit succes kiest een van de populairste schaatssters van Nederland voor een andere route. Vandaag werd bekend dat Leerdam, alsmede haar partner Koen Verweij, hun contracten niet verlengen bij de formatie van Gerard van Velde. Leerdams manager John van Lottum: ,,Er is een verschil van inzicht.”