Kjeld Nuis
Volledig scherm
Kjeld Nuis © BSR Agency

Nuis vertrekt naar Team Reggeborgh

Kjeld Nuis schaatst de komende jaren voor Team Reggeborgh. De sprinter komt over van Jumbo-Visma waar hij liefst vijf titels veroverde onder leiding van Jac Orie. Bij Reggeborgh gaat de olympisch kampioen op de 1000 en 1500 meter schaatsen onder leiding van Gerard van Velde.

,,Ik ben toe aan een nieuwe trainingsimpuls en die denk ik bij Gerard van Velde en zijn team te vinden”, vertelt Nuis in het persbericht van zijn nieuwe ploeg. ,,Het is tijd voor nieuwe uitdagingen. Ik ga voor olympisch goud over twee jaar in Peking.”

Reeds in zijn juniorentijd, inmiddels twaalf jaar geleden, sloot Nuis af en toe aan bij het team van Orie. Direct na zijn juniorentijd maakte hij de overstap vanuit Jong Oranje en groeide in de daaropvolgende jaren uit tot een van de kopmannen van de ploeg. Met als hoogtepunt zijn optreden op de Winterspelen met twee keer goud, op de 1000 en de 1500 meter. En zijn twee wereldrecords op dezelfde afstanden, een jaar geleden bij de wereldbekerfinale in Salt Lake City. In februari verloor Nuis een van die records, maar schaatste hij wel naar de wereldtitel op de schaatsmijl.

Hoe Team Reggeborgh er nu uit gaat zien is nog onbekend. Reggeborgh heeft onder meer Kai Verbij, Dai Dai Ntab en Ronald Mulder binnen de gelederen, maar Verbij en Ntab zijn benaderd door Orie met een voorstel om over te stappen naar Jumbo-Visma.

Ook meervoudig olympisch kampioene Ireen Wüst maakt komend seizoen deel uit van het team, terwijl Reggeborgh eerder bekendmaakte niet verder te gaan met wereldkampioene Jutta Leerdam.