Volledig scherm
Sjinkie Knegt en Jeroen Otter in 2018. © ANP

Otter hoopt stiekem op rentree Knegt in Dordrecht

Shorttracker Sjinkie Knegt zou over ruim een maand bij de wereldbeker in Dordrecht zijn rentree kunnen maken. Althans, dat is het scenario dat bondscoach Jeroen Otter nu in z'n hoofd heeft zitten. 

,,Hoe mooi zou het zijn om Sjinkie voor eigen publiek te laten starten?", zei Otter bij de NOS tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Leeuwarden.

Knegt was zelf graag al in actie gekomen in de Elfstedenhal. Otter vond het echter te vroeg voor een rentree van de 30-jarige Fries, die een jaar geleden zware brandwonden opliep bij een ongeluk met de houtkachel in zijn woning.

,,Sjinkie heeft gewoon nog even tijd nodig", zegt Otter. ,,Als hij aan een wedstrijd begint, wil hij echt presteren en om de podiumplekken kunnen strijden. Meer dan terecht natuurlijk, dat moet hij ook willen. Maar ik denk dat zijn enthousiasme nu nog even iets te groot is."

Volledig scherm
Sjinkie Knegt met zijn vrouw Fenna van der Wal en hun dochter Myrthe en zoontje Melle bij de kerstboom. © Niels de Vries

Het EK, eind januari in de Hongaarse stad Debrecen, komt volgens de bondscoach ook te vroeg voor Knegt. Voorafgaand aan het WK in maart in Seoul zitten nog wereldbekerwedstrijden, in Dresden (7 tot en met 9 februari) en Dordrecht (14-16 februari). ,,Daar denk ik dan aan. We willen een Sjinkie hebben die wedstrijdwaardig is, hij moet ook echt iets kunnen laten zien daar”, aldus Otter, die ‘Sjinkie 1.0' aan de start wil hebben. ,,En wie weet dat we hem over een jaar op 2.0 kunnen krijgen.”

De eerste dag van de NK leverde geen verrassingen op. Zondag wordt gestreden om de titels op de diverse afstanden en de allroundtitel. Lara van Ruijven en Daan Breeuwsma zijn de titelverdedigers in Leeuwarden. Suzanne Schulting, Europees- én wereldkampioene, doet ook mee.