Volledig scherm
Suzanne Schulting in actie bij de EK shorttrack in Dordrecht. © Ronald Hoogendoorn

Schulting bij EK shorttrack in Dordrecht op alle afstanden verder

Suzanne Schulting is de eerste dag van de EK shorttrack in Dordrecht zonder problemen doorgekomen. De regerend olympisch kampioen op de 1000 meter bereikte op zowel de 500 meter, de 1000 meter als de 1500 meter de volgende ronde.

Schulting eindigde vrijdagavond in de voorronden van de kilometer als eerste in haar heat. De 21-jarige Friezin bleef in Sportboulevard Dordrecht de Hongaarse Sara Luca Bacskai voor. De kwartfinales van de 1000 meter staan zondag op het programma. Eerder op de dag, in het ochtendprogramma, finishte Schulting ook op de 1500 en 500 meter als eerste in haar serie.

Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven, de twee andere Nederlandse deelneemsters, kwalificeerden zich op alle drie de afstanden eveneens voor de volgende ronde.

Het EK voor de vrouwen gaat zaterdag verder met de halve finales en finales van de 1500 en 500 meter.

  1. Volop gelach bij presentatie schaatsploeg Jumbo-Visma
    Jumbo-Visma

    Volop gelach bij presenta­tie schaats­ploeg Jum­bo-Vis­ma

    ,,Deze heren begonnen dit seizoen best wel aardig”, zegt Hein Vergeer, oud-schaatser en vandaag presentator van de persbijeenkomst van de schaatstak van team Jumbo-Visma. Daarna volgt een opsomming van diverse tijden die de mannen naast hem in de afgelopen weken reden. Op het podium Kjeld Nuis en Patrick Roest, oorspronkelijk provinciegenoten – ze groeiden allebei op in Zuid-Holland. Nu ploeggenoten en grote concurrenten.