De plaquette van Lara van Ruijven.
Volledig scherm
De plaquette van Lara van Ruijven. © KNSB/Dennis Kruijswijk

Shorttrackers eren Van Ruijven met plaquette: ‘Het woordje ‘lief’ typeerde Lara het best’

De shorttrackers van het Nederlands team hebben in het Franse trainingscentrum Font-Romeu een plaquette onthuld ter herinnering aan hun vorig jaar overleden ploeggenote Lara van van Ruijven. Zij overleed vorig jaar zomer op 27-jarige leeftijd na een kort ziekbed, toen de ploeg van bondscoach Jeroen Otter op trainingskamp was in hetzelfde trainingsoord in de Pyreneeën.

  1. KNSB ziet geslaagde bubbel als blauwdruk voor andere toernooien: ‘Hebben iets heel bijzonders gedaan’

    KNSB ziet geslaagde bubbel als blauwdruk voor andere toernooien: ‘Hebben iets heel bijzonders gedaan’

    Het leek een vrijwel ‘onmogelijke’ missie in de huidige coronapandemie, maar het is de Nederlandse schaatsbond KNSB toch gelukt: een internationale schaatsbubbel in Friesland creëren die vrijwel zonder incidenten ruim een maand in stand bleef. ,,Ik ben echt verschrikkelijk trots wat we hier met alle mensen van House of Sports, KNSB en niet te vergeten Thialf hebben neergezet”, liet technisch directeur Remy de Wit van de Nederlandse schaatsbond KNSB voldaan weten.
  2. Suzanne Schulting is op haar hoede: ‘Mijn focus kan ook verslappen als iedereen je als favoriet ziet’

    Suzanne Schulting is op haar hoede: ‘Mijn focus kan ook verslappen als iedereen je als favoriet ziet’

    Suzanne Schulting loopt niet weg voor haar favorietenrol bij de wereldkampioenschappen shorttrack van komend weekeinde in Dordrecht. “Het is begrijpelijk dat iedereen naar mij kijkt. Maar ik merk wel dat ik heel erg op mijn hoede ben daardoor. Mijn focus kan ook verslappen als iedereen je als favoriet ziet”, aldus de Friezin, die eind januari voor de derde keer op rij de Europese titel veroverde.