Volledig scherm
Sjinkie Knegt. © BSR Agency

Sjinkie Knegt op de weg terug na ernstig ongeval: ‘Ik zit op 70 procent’

Shorttracker Sjinkie Knegt is op de weg terug na zijn ernstige ongeval met een houtkachel. ,,Ik zit momenteel op 70 procent", zei de Fries tegen de NOS bij de kick-off van het seizoen in Thialf. ,,Het schaatsen gaat goed. Het technische gedeelte verleer je niet, maar fysiek ben ik nog niet sterk genoeg.”

Knegt liep door het ongeval ernstige brandwonden op en onderging een huidtransplantatie. Sinds juni staat hij weer op de schaatsen. Hij draagt een speciaal schaatspak, omdat de nieuwe huid op zijn benen nog heel dun is en hij een compressiebroek moet dragen.

De 30-jarige shorttracker, die op de Spelen van Pyeongchang 2018 zilver veroverde op de 1500 meter, hoopt komende winter zijn rentree te maken in de wereldbeker. Hij verwacht zelf in februari 2020 weer in het circuit te kunnen terugkeren.

Morgen op deze site: een groot interview met Sjinkie Knegt.

Volledig scherm
Sjinkie Knegt. © ANP
Volledig scherm
Sjinkie Knegt. © BSR Agency
  1. Volop gelach bij presentatie schaatsploeg Jumbo-Visma
    Jumbo-Visma

    Volop gelach bij presenta­tie schaats­ploeg Jum­bo-Vis­ma

    ,,Deze heren begonnen dit seizoen best wel aardig”, zegt Hein Vergeer, oud-schaatser en vandaag presentator van de persbijeenkomst van de schaatstak van team Jumbo-Visma. Daarna volgt een opsomming van diverse tijden die de mannen naast hem in de afgelopen weken reden. Op het podium Kjeld Nuis en Patrick Roest, oorspronkelijk provinciegenoten – ze groeiden allebei op in Zuid-Holland. Nu ploeggenoten en grote concurrenten.