Volledig scherm
© EPA

Ter Mors: Gedacht dat ik sneller zou rijden

Het eerste wat Jorien ter Mors na haar 500 meter uitbrengt is een soort gesnuif. Daarna: ,,Och, nou, dat was niet wat ik had verwacht." De schaatsster die onlangs heeft laten weten te stoppen met haar individuele shorttrackcarrière eindigde vandaag bij de wereldbekerwedstrijd in Astana als achtste.

Vooraf had de schaatsster al laten weten dat ze de 500 meter als een opwarmertje zag voor de 1000 meter en de 1500 meter die ze respectievelijk zaterdag en zondag rijdt.  

,,Maar in de training ging het goed, ik dacht dat ik wel sneller zou rijden, maar ik kwam niet op gang. Het rondje liep niet - wat normaal juist mijn sterke punt is, want ik weet dat ik het tussen die sprinters al niet van mijn opening moet hebben."  

Maar, nuchter als altijd, ziet Ter Mors ook de voordelen in van een slechte afstand, waarbij het voor haar nog niet per se om de prijzen draait. ,,Het maakt me ook wel weer scherper voor morgen. Als een 500 meter te gemakkelijk loopt, word je misschien wel te gemakzuchtig. Nu weet ik dat ik mijn koppie er weer bij moet houden."