Volledig scherm
Jorien ter Mors © ANP

Ter Mors na bronzen medaille: Niet blij, maar meer zat er niet in

Jorien ter Mors verloor in Gangneung haar wereldtitel op de 1000 meter aan Heather Bergsma. De schaatsster behaalde uiteindelijk het brons. ,,Ik ben er niet blij mee, brons, maar ik kan ook niet zeggen dat er meer in had gezeten."

,,Als je ziet hoe dit hele seizoen is geweest, dan was dit een goed race", vertelt Ter Mors die ook een tijd ziek is geweest. ,,Ik ben eindelijk fit, maar de rest is topfit."

Toch zag Ter Mors nog pluspunten na haar race. ,,Het enige waar ik me aan vast kan houden is de slotronde. Ik had weinig verval. Dat kan me morgen bij de 1500 meter van pas komen. Dat is toch een andere wedstrijd, waarbij mijn relatief mindere start misschien minder effect heeft."

Marrit Leenstra was evenmin tevreden met haar prestatie op de 1000 meter. ,,Hier ben ik niet voor naar Zuid-Korea gegaan natuurlijk. Word ik weer vierde."

Leenstra moest vier tienden toegeven op Ter Mors, maar wist dat er meer in zat. ,,Het is zo zonde, verdorie. Ik weet gewoon dat ik beter kan en dan lukt het niet. Eén voordeel: ik kan wel goed de knop omzetten. Morgen weer een dag."