Volledig scherm
Bo-reum Kim. © Getty Images

'Winnares van zilver op massastart opgenomen'

AngststoornisDe Koreaanse Bo-reum Kim is opgenomen in het ziekenhuis met psychische klachten, meldt een persbureau uit haar land. De winnares van olympisch zilver op de massastart zou kampen met een angststoornis.

Volledig scherm
Bo-reum Kim en Ji-woo Park schaatsen door, Sun-young Noh kan het niet bijbenen. © AP

Kim, die ook wereldkampioene is op dit onderdeel, kreeg in eigen land bergen kritiek te verduren na de ploegenachtervolging. In de kwalificatieronde kon haar ploegmaat Sun-young Noh het tempo van Kim en Ji-woo Park niet bijhouden. Kim en Park keken echter niet om en schaatsten door. Zuid-Korea werd kansloos uitgeschakeld.

Het Koreaanse volk was woedend. Er werd een petitie gestart, en door 600.000 mensen ondertekend, om Kim uit het nationale team te verwijderen. De 25-jarige schaatsster zou als de dood zijn geweest om de confrontatie met het boze Koreaanse publiek aan te gaan. Ze won vervolgens nog wel zilver op de massastart, vóór Irene Schouten die brons veroverde, maar dat kon de woede van de Koreanen niet verdrijven. Het heeft er nu alle schijn van dat de kwestie Kim een trauma heeft bezorgd.