Volledig scherm
Wouter Olde Heuvel. © Annina Romita

Wouter Olde Heuvel getroffen door hersenbloeding

'Naar omstandigheden goed'Wouter Olde Heuvel is getroffen door een hersenbloeding. De 31-jarige voormalige topschaatser en trainer werd afgelopen woensdag onwel tijdens een fietsrit en overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum Groningen, waar verdere onderzoeken plaatsvinden bij de tweevoudig Nederlands allroundkampioen.

Quote

We zijn uiteraard erg geschrok­ken, maar het gaat nu naar omstandig­he­den gelukkig goed met hem

Simon Kuipers, Vriend Wouter Olde Heuvel

Olde Heuvel, die in maart 2016 stopte met schaatsen, stapte woensdag op de fiets voor een trainingsritje met een paar vrienden. Na een paar kilometer besloot hij om te keren door erge hoofdpijn. Niet lang daarna stapte hij af, belde zijn vrouw in Heerenveen en vertelde haar dat hij in de berm lag met steeds erger wordende hoofdpijn en dat hij moest overgeven.

,,We zijn uiteraard erg geschrokken, maar het gaat nu naar omstandigheden gelukkig goed met hem'', zegt Simon Kuipers, een vriend en voormalig ploeggenoot van Olde Heuvel. Hij blijft voor onderzoeken nog ruim een week in het UMCG, maar is in staat tot praten, lopen en facetimen met zijn dochter. Kuipers: ,,Maar ze willen écht alles onderzoeken.''

Columnist van deze krant Erben Wennemars: ,,Gelukkig gaat het relatief goed, maar een jongen van 31 mag zoiets niet overkomen. Iedereen leeft met hem mee.''

Olde Heuvel is ook een goede vriend van Sven Kramer en was jarenlang zijn ploeggenoot en trainingsmaatje bij TVM en Lotto-Jumbo. Na de beëindiging van zijn actieve carrière ging hij aan de slag als ploegleider bij Team JustLease.nl.

Tijdens de afgelopen Olympische Spelen in Pyeongchang begeleidde hij onder andere Ireen Wüst naar haar gouden medaille. De geboren Tukker was eerder in gesprek met trainer Jac Orie voor een overgang naar diens schaatsploeg Lotto-Jumbo, maar die onderhandelingen liepen spaak.