Rory de Groot als aanvoerder van de beloftes van Feyenoord tegen Ajax.
Volledig scherm
PREMIUM
Rory de Groot als aanvoerder van de beloftes van Feyenoord tegen Ajax. © Rory de Groot

Negen jaar lang droeg ik het Feyenoord-shirt als een tweede huid

Shirt FestivalRory de Groot speelde twee officiële wedstrijden in het shirt waar hij al een jongensleven lang van hield: het rood-wit van Feyenoord. Dit is een voorpublicatie uit de Santos Eredivisie Shirtbijbel.

Verkiezing!
De Eredivisie CV en alle eredivisieclubs hebben met het ­Eredivisie Shirt Festival een verkiezing online gezet, waarbij fans kunnen kiezen uit een database van bijna 1800 uit- en thuisshirts van clubs die sinds 1956 in de eredivisie speelden. Stem hier op jouw favoriete shirt!

Door Rory de Groot

Ik zie ze nog liggen in de kleedkamer: twee stapels keurig opgevouwen, stralend rood-witte Feyenoord-shirts met lange mouwen. Onbedrukt en ongebruikt. Speciaal voor ons: de uitverkorenen. Van de ruim 200 elf- en twaalfjarigen die een paar weken eerder aan de jaarlijkse Feyenoord Talentendagen hadden meegedaan, waren we na twee selectietrainingen nog met z’n tienen over. Een testwedstrijd zou die middag bepalen wie er uiteindelijk in aanmerking zou komen voor een plek in de jeugdopleiding.

Vier weken en drie stagewedstrijden later ging de telefoon en mocht ik me samen met één andere jongen met ingang van het nieuwe seizoen officieel speler van Feyenoord noemen. Ik werd ingedeeld in de “VOORLOPIGE D1-selektie” en begon een nieuw leven. Een totaal ander leven. Een jongensdroom, die uiteindelijk negen jaar zou duren en met één voet op de drempel van ‘De Kuip’ zou eindigen.

  1. LIVE | Luchtvaart vreest 120 miljard aan extra schulden, geboortedorp Doutzen Kroes wordt ‘één groot terras’

    LIVE | Luchtvaart vreest 120 miljard aan extra schulden, geboorte­dorp Doutzen Kroes wordt ‘één groot terras’

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. Vliegmaatschappijen zagen hun kas door de crisis in rap tempo leegraken, nadat door reisbeperkingen wereldwijd nog amper vluchten mogelijk werden.Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.