Volledig scherm
Matthijs van Nieuwkerk. © BNNVara

1,4 miljoen kijkers zien DWDD beginnen aan afscheidstournee

De afscheidstournee van Matthijs van Nieuwkerk en De Wereld Draait Door is gisteravond met een groot publiek van start gegaan. 1,4 miljoen kijkers zagen hoe de presentator aan tafelheer Marc-Marie Huijbregts vertelt dat hij een emotionele dag heeft gehad. Ook blikte hij met Alexander Klöpping terug op de 15 jaar dat de gesjeesde techexpert aanschoof bij de talkshow.

Gisteren maakte Matthijs van Nieuwkerk bekend dat hij het na 15 jaar mooi vindt geweest en eind van het seizoen gaat stoppen met De Wereld Draait Door. Met zijn vertrek komt er ook een einde aan het programma dat al jaren meer dan een miljoen kijkers tussen 19.00 en 20.00 uur naar de tv weet te trekken. ,,Ik heb nog zeven weken te gaan, dus ik mag nog even nadenken over het slotwoord, maar DWDD was toch niet heel veel minder dan mijn leven. Ik stond ermee op en ging ermee naar bed", zei hij in een interview met deze site.

Met Alexander Klöpping trapte Matthijs alvast de afscheidstournee van het programma af. De komende zeven weken zullen er vaker gasten aanschuiven, die terugblikken op hun tijd bij de talkshow. In de vijftien jaar dat de talkshow liep, waren er veel vaste gasten en tafelheren. Omdat het een bijzondere avond was, werd gisteren bijvoorbeeld ook Marc-Marie Huijbregts uitgenodigd, die al van begin af aan op de vrijdag te zien was bij Matthijs. 

Tweede plek

Ruim 1,43 miljoen mensen schakelden gisteren in voor DWDD, het hoogste aantal in een week tijd. Het programma stond daarmee, voor het eerst deze week, op de tweede plek van de kijkcijferlijst. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde gegevens van de Stichting Kijkonderzoek. Het best bekeken programma van de avond was, zoals bijna elke avond, het NOS Journaal van 20.00 uur (1,9 miljoen mensen).

De talkshowbattle werd wederom gewonnen door Op1, waar 822.000 mensen naar keken. Jinek viel buiten de top 10 woensdag, met 710.000 kijkers. Vorige week was Jinek telkens Op1 voor, deze week is het weer andersom.

Luister ook de AD Media Podcast over het stoppen van DWDD: