Volledig scherm
© ANP

1,5 jaar oud zoontje Tijl Beckand lag met corona in ziekenhuis

Cabaretier en televisiepresentator Tijl Beckand (45) is niet de enige uit zijn gezin die besmet is geraakt met het coronavirus. Ook zijn drie kinderen en zijn vriendin Markell hebben het longvirus opgelopen en zijn ziek geweest. Faas, het achttien maanden oude zoontje van Tijl, werd het hardst getroffen en lag even in het ziekenhuis.

,,Hij werd opgenomen met ernstige ademhalingsproblemen”, vertelde Beckand gisteren in het radioprogramma Veronica Inside. ,,Hij is een nachtje in het ziekenhuis geweest. Dat was heel pittig. Maar daar is hij toen ook getest.”

Toen zijn zoontje positief getest werd op het virus stond voor Tijl vast dat hij ook besmet was. ,,Toen was het 99,9% zeker dat wij met al onze klachten het ook hadden”, zegt hij. Inmiddels gaat het weer goed met Faas en de rest van zijn gezin en hoopt Tijl ‘met het paasweekend weer met z’n allen buiten te kunnen zitten’. De televisiemaker liet eerder deze week los dat het voelt alsof hij een kater heeft.

Tijl was jarenlang getrouwd met Nicolette, met wie hij twee dochters kreeg. Met de tien jaar jongere Markell, die als productie-assistente voor Tijl werkte, kreeg hij Faas Arthur Ferdinand.

Kijk hier naar onze video's over corona: