1,6 miljoen kijkers zien welke BN’er in het hondenpak zingt

The Masked Singer is een kijkcijferknaller van formaat voor RTL 4. Bijna 1,6 miljoen kijkers waren gisteravond nieuwsgierig wie toch die zingende BN’ers zijn in de meest uiteenlopende pakken. Van één kandidaat ging het masker af en alleen panellid Gerard Joling wist goed te raden wie er schuil ging in het hondenpak.

Spoiler alert. Let op, dit artikel bevat de afloop van dit tv-programma.

Volledig scherm
De hond van de Masked Singer © RTL

Er kwam weer een bonte stoet personages voorbij in The Masked Singer op RTL 4 gisteravond. Zo kregen de kijkers onder meer een zingend monster, een entertainende papegaai en een indrukwekkende neushoorn te zien. Achter al deze outfits gaat een BN’er schuil, maar voorlopig is nog onduidelijk wie dat zijn. Het panel, bestaande uit de teams Buddy Vedder en Gerard Joling en Carlo Boszhard en Loretta Schrijver, breken hun hoofd, maar welke collega's er op het podium staan te zingen: ze tasten voorlopig nog in het duister.

Al wist ik Gerard Joling gisteravond zeker wie er schuil gaat in het hondenpak. ,,Het kan toch bijna niet anders dan dat Joke Bruijs is", stelde hij. En niets was minder waar aan het eind van de aflevering moest de Rotterdamse zangeres zichzelf onthullen, omdat ze de minst stemmen had gekregen. Buddy Vedder dacht overigens aan Brigitte Kaandorp en Carlo Boszhard en Loretta Schrijver dachten Patricia Paay te herkennen.

Volledig scherm
Joke Bruijs naast presentator Ruben Nicolai. © RTL

Halve finale

Met het vertrek van Joke Bruijs zijn er nog acht BN’ers die zich nog niet hebben laten ontmaskeren. Zij stappen aankomende vrijdag voor het eerst met zijn allen het podium op voor de halve finale. 

Met de 1,6 miljoen kijkers belandt The Masked Singer op de tweede plek in de kijkcijferlijst van Stichting KijkOnderzoek. De zangshow moet alleen het Achtuurjournaal (1,8 miljoen kijkers) voor zich dulden. De Wereld Draait Door sluit met 1,3 miljoen belangstellenden de top drie af. Wendy van Dijk en Jandino Asporaat hebben het lastig op SBS 6 met de oude RTL 4-hit Dance Dance Dance. Zij staan pas op plek 20 en trokken 537.000 kijkers naar de zender.