Minister Bruno Bruins (r) was ook in de studio.
Volledig scherm
Minister Bruno Bruins (r) was ook in de studio. © NOS

1,8 miljoen kijkers voor extra corona-uitzending NOS

De extra uitzending van de NOS, Het coronavirus: feiten & fabels, heeft gisteravond veel kijkers getrokken op NPO1. Tijdens die uitzending zagen 1,8 miljoen mensen dat minister Bruno Bruins vertelde dat er een eerste patiënt besmet met het coronavirus is in Nederland. Zo blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. 

In de uitzending op NPO1 sprak presentator Rob Trip met verschillende gasten over de uitbraak van het coronavirus. Om vragen te beantwoorden was onder andere de minister voor Medische Zorg, Bruno Bruins, te gast. In de uitzending kreeg de minister een briefje in handen. Hij las voor dat er een eerste patiënt met het virus in Nederland is opgenomen in het ziekenhuis. De extra thema-uitzending werd direct na het NOS Journaal van 20 uur uitgezonden, dat was met zesduizend kijkers meer het best bekeken programma van de avond.

De première van het nieuwe seizoen van de TV Kantine trok slechts een half miljoen kijkers naar RTL4. 577 duizend mensen keken naar een terugblik op 10 jaar De TV Kantine. Volgende week staat een special over Chateau Meiland op de planning. ,,In de 35 minuten durende special, de tweede aflevering van het seizoen, volgt de kijker de hysterische belevenissen van de immens populaire familie. Tout bekend Nederland gaat nog één keer bij de familie in Frankrijk langs voordat ze weer terugkeren naar Nederland”, kondigde RTL 4 eerder aan.

Op de andere zenders zagen onder andere 1,5 miljoen kijkers hoe Ajax uit de Europa League vloog. Jinek trok 623.000 kijkers. De concurrerende talkshow Op1 trok er iets meer, 724.000. Daarmee staat het programma nog net in de top tien best bekeken programma's van de avond.

Kijkcijfer top 5:

1. Achtuurjournaal: 1,8 miljoen
2. Het coronavirus: feiten & fabels: 1,8 miljoen
3. Ajax-Getafe: 1,5 miljoen
4. Zesuurjournaal: 1,4 miljoen
5. EenVandaag: 1,2 miljoen

Bekijk hier alle video's op onze site over het coronavirus: 

  1. Dit is waarom we zo gefascineerd zijn door BN’ers
    PREMIUM
    Column

    Dit is waarom we zo gefasci­neerd zijn door BN’ers

    Er zijn weinig subgroepen met wie we zo’n haat-liefdeverhouding hebben als met Bekende Nederlanders, kortweg BN’ers. We zetten ze op een voetstuk, aanbidden ze, zijn jaloers op hun goedbetaalde, glamoureuze leventjes in de spotlights en dichten ze bovenmenselijke eigenschappen toe. Maar oh wee als ze een faux pas begaan. Dan vallen ze hard, heel hard en is de toorn en het leedvermaak navenant. Humberto, Marco, Bridget – ze kunnen er allemaal over meepraten.