Arie Cupé en Willeke Alberti in De Jantjes in 2016
Volledig scherm
Arie Cupé en Willeke Alberti in De Jantjes in 2016 © De Jonge Angeliek

100-jarig jubileum De Jantjes wordt gevierd in Carré

De 100ste verjaardag van de populaire musical De Jantjes wordt met een speciale avond in Koninklijk Theater Carré gevierd. Het is dit jaar precies honderd jaar geleden dat het theaterstuk voor het eerst in Nederland te zien was. Daarom is er een speciaal jubileumconcert waarin hits uit de Jantjes worden vertolkt door onder anderen Karin Bloemen, Richard Groenendijk en Carry Tefsen.

Speciaal voor het ivoren jubileum slaan De Graaf en Cornelissen Entertainment en Koninklijk Theater Carré de handen ineen met een jubileumconcert, dat van 1 tot en met 5 juli opgevoerd zal worden. Hierin komen alle welbekende nummers als O, mooie Westertoren, Nou tabe dan, Wordt nooit verliefd, Als de tros wordt losgemeten, In de Jordaan en Omdat ik zoveel van je hou langs. Begeleid door een live-orkest worden de evergreens vertolkt door onder anderen Karin Bloemen, Richard Groenendijk, Carry Tefsen, Paul Groot, Mariska van Kolck, Esmee Dekker, Stefan de Kogel, Samir Hassan, Mickey Vermeer en Jordy van Loon. 

 Na de oerversie van De Jantjes in 1920 volgden er ontelbare versies met legendarische artiesten als Ramses Shaffy, Albert Mol, Louis Davids, Fien de la Mar, Beppie Nooy, Johan Kaart, Louis Davids, Willeke Alberti en Carry Tefsen. Bijna al deze versies waren te zien in Koninklijk Theater Carré. Hans Cornelissen en Paul van Ewijk zijn verantwoordelijk voor de samenstelling van het jubileumconcert.

 Kaarten zijn vanaf vrijdag 24 januari hier te koop.