Volledig scherm
Hannah hoort op het schoolplein over Volkert. © NPO

2,4 miljoen kijkers De Luizenmoeder zien ‘steengoede’ aflevering

Kijkers van de AVROTROS-serie De Luizenmoeder zijn onder de indruk van de aflevering van gisteravond, waarin zware onderwerpen als de Ramadan en pedofilie werden aangesneden. De ontwikkelingen op de basisschool De Klimop werden door 2,4 miljoen mensen bekeken. Daarmee is De Luizenmoeder het best bekeken programma van de zondag, blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Te zien was hoe directeur Anton zijn belofte aan de ouders van leerling Ahmed moest nakomen en zich stortte op een Ramadan-markt: de Ramadammadoendan. De schoolpleinouders roddelden er ondertussen flink op los toen conciërge Volkert werd beschuldigd van pedofilie. ,,Youandi heeft gezien dat Volkert op de wc de broek van Floor naar beneden heeft getrokken’’, vertelde moeder Kim tegen Luizenmoeder-Hannah. Zij ging van het goede uit en bedacht direct dat Volkert haar dochter dan wel moest hebben geholpen met naar de wc gaan.

Acteur en medebedenker van de serie Diederik Ebbinge bedankt de kijkers via Twitter voor het kijken en is op zijn beurt stil van de positieve reacties. De aflevering wordt overwegend ‘heftig maar heel sterk’ genoemd. ,,Haal de zakdoekjes maar vast tevoorschijn’’, aldus Ebbinge over de laatste aflevering van het tweede seizoen die zondag wordt uitgezonden.

Programma's als Miljoenenjacht, Project Rembrandt en Bed & Breakfast noteren ook hoge kijkcijfers. De shows scoren allen boven het miljoen. De wedstrijd tussen Ajax en PSV werd door 971.000 mensen gezien.

Volledig scherm
Anton probeert de boel te sussen. © NPO
Volledig scherm
Volkert had het zwaar. © NPO

De kijkcijfer top 5

De Luizenmoeder: 2,4 miljoen

Studio Sport Eredivisie: 2,3 miljoen

Het Achtuur Journaal: 2,3 miljoen

Postcode Loterij Miljoenenjacht: 1,9 miljoen

Project Rembrandt: 1,1 miljoen