2,9 miljoen kijkers zien Nielson streek leveren: ‘Je cd’s komen in de uitverkoopbak’

videoZanger Nielson heeft zich gisteravond niet populair gemaakt in het tv-programma Wie is de Mol?. Voor het oog van 2,9 miljoen kijkers biechtte hij op de joker van radio-presentatrice Evelien de Bruijn verwisseld te hebben voor een ongeldige joker. Dat kwam extra hard aan toen Evelien ook nog in tranen het veld moest ruimen. Een streek van formaat.

Volledig scherm
Nielson. © AVROTROS

Het leek zo’n leuke groep met elkaar. Niet zoals vorig seizoen, toen Ron Boszhard keihard werd genegeerd terwijl hij probeerde langer dan één aflevering in het spel te blijven. Deze reeks werd er in de eerste aflevering voor de groep gekozen. Inmiddels wordt het spel echter keihard gespeeld met gisteravond als absoluut hoogtepunt. Social media ontplofte zowat na de ontknoping, en de aftocht van Evelien.

Vlak voor de test werd namelijk bekend dat de joker die Evelien had ingezet ongeldig bleek te zijn. Presentator Rik van de Westelaken legde het als volgt uit. ,,Waarschijnlijk is hij verwisseld door iemand met een joker die geprobeerd is open te maken.” Niet veel later volgde een rood scherm voor Evelien. In tranen nam ze afscheid van haar medekandidaten.

Het leek om een plannetje van Nielson en acteur Rick Paul van Mulligen te gaan. Die kondigde van tevoren al aan dat Evelien geen joker meer had. Uiteindelijk gaf Nielson toe met een schuldgevoel te lopen. ,,Met het menselijke aspect van deze situatie, daar heb ik het behoorlijk pittig mee. Want in het normale leven had ik nooit zoiets gedaan. En in het spel maak je nu opeens een beslissing waarmee je iemand naar huis stuurt.” Vertwijfeld vraagt hij zich af: ,,Hoe is het mogelijk dat je een joker steelt van iemand en dat uitgerekend diegene naar huis moet. Ik ging echt even door de grond. Ze keek me ook aan, tranen in haar ogen, dat was niet te doen.”

IJskoud

Voor de kijkers thuis was de actie van Nielson reden om druk te gaan twitteren. Teksten als: ,,Hoe slecht kun je zijn. Je cd's komen in de uitverkoopbak bij de Kruidvat’’ tot ,,Ik denk niet dat nog veel mensen naar de Diamant Tour van Nielson gaan komen.” Ook vragen mensen zich af of hij het nummer IJskoud, dat over bedrog gaat, voor Evelien heeft geschreven. Toch zijn er ook nog mensen die de actie van Nielson wel kunnen waarderen. ,,Geniaal gespeeld.”

Wie is de Mol? was met 2,9 miljoen kijkers de absolute kijkcijfertopper van de avond. Het Achtuurjournaal volgt in de kijkcijferlijst van 2,1 miljoen kijkers. De top drie wordt compleet gemaakt met Studio Sport Eredivisie, voor het voetbal schakelde 1,6 miljoen belangstellenden in. Op RTL 4 deed Holland's Got Talent goed zaken met bijna 1,5 miljoen liefhebbers.