Volledig scherm
© ANP Kippa

3FM-dj's beginnen actie om tv-series Bassie en Adriaan op Netflix te krijgen

3FM-dj's Rámon Verkoeijen en Mark van der Molen zijn een actie begonnen om alle series van Bassie en Adriaan op streamingdienst Netflix te krijgen. Zij sluiten zich hiermee aan bij een initiatief dat een van hun luisteraars op Twitter lanceerde.

Het tweetal, dat de middagshow op 3FM verzorgt, heeft een speciale Facebookpagina opgericht voor het doel en wil de komende uitzendingen aandacht besteden aan het initiatief. Zij vinden dat de series van Bassie en Adriaan voor iedere Nederlander goed toegankelijk zouden moeten zijn.

Bas (82) en Aad (75) van Toor braken in de jaren zestig door als acrobatenduo The Crocksons en reisden de hele wereld over met hun beroemde stoelenact. Vervolgens gingen ze als Bassie & Adriaan verder.

De twee waren 35 jaar lang te zien in een groot aantal televisieseries, waaronder De Plaaggeest, De Diamant en Het Geheim van de Sleutel. Onlangs kwam er een grote box uit met alles wat Bas en Aad van Toor ooit voor televisie hebben gemaakt. Ook maakte het duo in 2015 nog een bioscoopfilm.

Netflix NL & BE on Twitter

@alexieden We hebben het even aan Bassie zelf gevraagd, maar hij is er nog niet helemaal uit. https://t.co/ASicvevTy2

Mark van der Molen on Twitter

Mensen, retebelangrijk! In samenwerking met @alexieden en @MarkPlusRamon presenteer ik u: BASSIE & ADRIAAN MOETEN OP NETFLIX https://t.co/9wzEBqg3yf #liken