Volledig scherm
© ANP Kippa

3FM-duo Mark en Rámon kiest voortaan 'Twan Huysje' van de dag

Het radioduo Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen, dat het middagprogramma op 3FM presenteert, heeft vandaag een nieuw item in het leven geroepen: het 'Twan Huysje' van de dag. De twee roepen luisteraars op voortaan melding te maken van te hippe uitspraken die gedaan worden door mensen die graag hip gevonden willen worden.

Het duo  introduceerde het item nadat zij hadden geconstateerd dat RTL Late Night-presentator Twan Huys regelmatig woorden gebruikt die hij voorheen bij Nieuwsuur en College Tour nooit gebruikte. Zo sluit Huys vaak de uitzending af met 'de mazzel' en vroeg hij eerder deze week een gast waar hij 'naar de plee ging'.

Mark en Ramon vermoeden dat Huys dit vocabulaire alleen maar gebruikt om aansluiting te vinden bij jongere kijkers. Eerder introduceerde het programma onder meer het populaire item Mama Appelsap, waarin luisteraars teksten van Engelstalige nummers kunnen signaleren die Nederlands klinken en dan opeens een heel andere betekenis krijgen.

Twan Huys ligt de laatste weken onder vuur vanwege de lage kijkcijfers van zijn programma en de 'zwartepietenrel' van afgelopen vrijdag. Huys nam de talkshow onlangs over van Humberto Tan, die door RTL van het programma werd gehaald vanwege de lage kijkcijfers.

Volledig scherm
Mark van der Molen (links) en Rámon Verkoeijen. © ANP Kippa