Volledig scherm
Frank van der Lende © ANP

3FM haalt radio-dj Frank van der Lende uit de middag

updateFrank van der Lende moet zijn middagshow op NPO 3FM opgeven. De 28-jarige deejay wilde zelf graag verder met zijn programma, maar de zender heeft anders besloten, zo maakte hij vandaag zelf bekend in zijn uitzending.

Van der Lende maakt sinds juni 2015 het middagprogramma op 3FM. Hij moest het gat opvullen dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga achterlieten, die naar Radio 538 waren vertrokken. Van der Lende werd gezien als het grootste talent dat de popzender rijk is, maar kreeg meteen te maken met dalende luistercijfers voor het gehele station. In 2 jaar tijd verloor 3FM bijna de helft van zijn luisteraars. De zender krijgt nu opnieuw een vernieuwde programmering.

Wanneer de show van Van der Lende, vorig jaar nog een van de deejays in het Glazen Huis, stopt, is niet bekend. Rámon Verkoeijen en Mark van der Molen, die nu een lunchshow op 3FM maken, zouden zijn beoogde opvolgers zijn. Verder zouden ook Eva Koreman en Angelique Houtveen betere tijdslots krijgen.

Van der Lende krijgt in elk geval een programma in het weekend. Daarin zou veel aandacht zijn voor live-muziek en festivals. Dat is ongeveer dezelfde formule als van het huidige programma van Giel Beelen. Hetgeen de geruchten versterkt dat ook een vertrek van Beelen op handen is.