Volledig scherm
© REUTERS

Aanhoudingen na brute beroving Kim Kardashian

Zestien mensen zijn vanochtend in Frankrijk van hun bed gelicht in verband met de brute beroving van Kim Kardashian in de Franse hoofdstad in oktober. Dat bevestigt de politie.

De verdachten werden deels opgespoord aan de hand van DNA-materiaal dat was aangetroffen op een deel van de buit dat de overvallers hadden laten vallen, aldus BFMTV. De Belgische politie zou hun Franse collega's hebben ondersteund met het opsporen van de vermoedelijke daders. Volgens Franse media gaat het om een groep dieven op leeftijd. Verscheidene daders zouden ouder dan 50 jaar zijn en bekend zijn bij politie vanwege in het verleden gepleegde daden. Onder hen zijn ten minste drie vrouwen, meldden bronnen bij de politie en het gerecht.

De meeste verdachten werden opgepakt in de regio Parijs. Eén werd aangehouden in Rouen ten noorden van Parijs en een ander in Grasse in het zuidoosten van Frankrijk. 

Sieraden

De 36-jarige realityster werd in oktober door vijf gewapende mannen onder schot gehouden in haar appartement in Parijs, terwijl waardevolle sieraden werden buitgemaakt.

De dieven maakten ongeveer negen miljoen euro buit aan juwelen, waaronder de 20-karaats verlovingsring die ze van partner Kanye West kreeg. De overvallers droegen bivakmutsen en kleding met politie-emblemen. 

In realityshow Keeping Up With the Kardashians vertelde Kim voor het eerst hoe bang ze was tijdens de overval. In de clip van de nieuwe aflevering zit Kim huilend op de bank. Haar zussen Kourtney en Khloé zitten naast haar om haar troosten.