Volledig scherm
Jussie Smollett. © REUTERS

Aanklager gelooft niet in onschuld Empire-acteur Smollett

Het OM in Chicago heeft dan wel de zestien aanklachten tegen Jussie Smollett laten vallen, maar daarmee geloven de aanklagers nog niet dat de acteur echt geen valse aangifte heeft gedaan van mishandeling.

,,Ik geloof niet dat hij onschuldig is", verklaart openbaar aanklager Joseph Magats dinsdag in een interview met CBS Chicago. Hij legt in het gesprek uit dat zijn team tot de beslissing kwam om de Empire-acteur te laten gaan, omdat zij voorrang willen geven aan gewelddadige misdaad en nu eenmaal beperkt mensen in kunnen zetten.

De aanklager reageerde ook op aantijgingen van Chicago's burgemeester Rahm Emanuel, die het OM er eerder op de dag van beschuldigde de vermoede daden van Smollett te hebben vergoelijkt, omdat het om een beroemdheid gaat. ,,Dat is gewoon niet waar", aldus Magats. ,,Er is niet gebagatelliseerd; hij heeft een taakstraf uitgevoerd, hij heeft zijn borg opgegeven.”

De advocaten van Smollett maakten dinsdagochtend bekend dat alle aanklachten tegen hem zijn ingetrokken. Hij heeft een werkstraf van twee dagen uitgevoerd en ziet af van de 10.000 dollar die hij eerder betaalde om op borgtocht vrij te komen. Daar staat tegenover dat hij niet meer wordt vervolgd en hij geen strafblad overhoudt aan de zaak.

Steun

Taraji P. Henson heeft altijd geloofd dat haar televisiezoon Jussie Smollett de waarheid sprak. Dat liet de actrice dinsdag weten aan USA Today.

,,Ik ben blij dat de waarheid uiteindelijk naar buiten is gekomen, want ik wist dit de hele tijd al”, aldus Henson, die in serie Empire Cookie Lyon speelt, de moeder van Jussies personage Jamal Lyon. ,,Ik weet hoeveel deze jongeman zich inzet voor zijn gemeenschap. Ik weet dat hij iemand is die altijd geeft, niet iemand die aandacht wil. We zijn allemaal zo blij voor hem.”

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (61%)
  • Shary-An Nivillac (17%)
12142 stemmen