Aanraders voor Filmfestival Rotterdam

Van 25 januari tot en met 5 februari vindt het International Film Festival Rotterdam plaats. Filmrecensent Ab Zagt zette de films op een rijtje die je gezien moet hebben en welke je beter aan je voorbij kan laten gaan.

Aanraders

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Moonlight

1. Moonlight  
Gepest, verwaarloosd, mishandeld. Het leven van de 10-jarige Chiron lijkt een sprint naar een vroegtijdige dood, maar de innemende film van regisseur Barry Jenkins kiest ondanks alles voor een opbeurende benadering.

2. Paterson
Regisseur Jim Jarmusch schetst op zijn bekende droogkomische wijze het leven van een dichtende buschauffeur (Adam Driver). Rijdend door zijn woonplaats Paterson ontmoet hij mensen in wie altijd een verhaal schuilt.

3. Raw
Deze Franse horrorfilm, originele titel: Grave,  heeft een geestige ondertoon: 16-jarig vegetarisch meisje verandert in kannibaal. De film zit vol met originele en realistische griezelscènes.

4. The Handmaiden
De Koreaanse regisseur Park Chan-Wook schotelt zijn publiek een pikant kostuumdrama voor dat zich afspeelt in de jaren 30 in Zuid-Korea. Een poging tot oplichting loopt spaak als twee betrokken vrouwen verliefd op elkaar worden.

5. Noces
Sterk familiedrama over een Pakistaans meisje, woonachtig in Brussel, dat weigert uitgehuwelijkt te worden. Het leidt tot een familietragedie van grote proporties.

Afraders

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Personal Shopper

1. Personal Shopper
Stomvervelend Frans filmdrama met Kristen Stewart die bijna de gehele speelduur vooral met haar smartphone in de weer is. Ze is op zoek naar de geest van haar overleden broer.

2. Gimme Danger
Het lijkt onmogelijk maar regisseur Jim Jarmusch kreeg het voor elkaar: een saaie docuentaire over punkfenomeen Iggy Pop. Een beetje: opa vertelt. Misschien zat hun vriendschap beiden in de weg.

3. Nocturama
Bijzonder beroerd geacteerd terroristendrama waarin een aantal jongeren Parijs met aanslagen teisteren. De film heeft het karakter van een lege huls en overtuigt geen enkel moment.

4. American Honey
Bijna drie uur durend portret van rondtrekkende Amerikaanse jongeren die huis aan huis tijdschriften verkopen. Shia LeBeouf speelt een van hen. Aanvankelijk intrigerend maar gaandeweg vervalt de film in herhaling. Duurt een uur te lang.

5. Le Convoi
Rechttoe, rechtaan actiedrama over twee toegetakelde drugsdealers die een toeriste gijzelen. Een film zonder echte context.