Volledig scherm
Achmed Akkabi © ANP

Achmed Akkabi krijgt nu bedreigingen om homorol uit 2013

Het is al een tijd geleden dat Achmed Akkabi een homorol speelde in de film Chez Nous, maar hij wordt er nu alsnog om bedreigd. 

De acteur plaatste gisteravond filmpjes op Twitter waarin de talloze haatreacties te zien zijn die op de besloten Facebookgroep Marokkanen Bijeen staan (95.000 leden). Hij wordt in een post eerst geprezen om de serie Mocro Maffia, maar er is ook een oud artikel toegevoegd over Chez Nous, een film uit 2013 waarin hij een Marokkaanse homo speelde. Vol walging wordt daarop gereageerd.

Zo schrijft iemand: ‘wie van deze facebook patrons gaat een hitteam opstellen’. Een ander schrijft: ‘Mislukte hond. Zijn familie moet hem massaal levend villen en van 20 hoog gooien.’ Meermaals wordt hij een kech of hoer genoemd, die zijn ‘kontje verkoopt’ om het te maken op tv. 

Haatreacties

Achmed is geschrokken van alle haatreacties. ‘Wanneer je als (Marokkaanse) acteur een ‘gay’ personage speelt, dan reageert een deel van de Nederlands Marokkaanse gemeenschap als volgt’, zet Achmed bij zijn bericht. 

Rond de première van de film in 2013 vertelde de acteur aan NRC dat hij zijn schouders ophaalt over wat zijn achterban of familie van zijn rol vindt. „Ik heb er niets negatiefs over gehoord en zou ook niet weten waarom dat een probleem zou zijn.’’

 1. Máxima swingt in zonnig Zeeland mee met Bløf
  video

  Máxima swingt in zonnig Zeeland mee met Bløf

  Zeeland is binnenkort de meest swingende en zingende provincie van het land. Die conclusie kon koningin Máxima vamdaag trekken na haar bezoek aan de Lasloods in Vlissingen. Daar werd in haar aanwezigheid en die van 550 scholieren het lokale convenant getekend dat er voor moet zorgen dat (bijna) alle Zeeuwse basisschooljeugd structureel muziekonderwijs krijgt. Het aanstekelijke enthousiasme in de volgepakte loods beloofde veel muzikaal vuurwerk in de komende jaren.

poll

Welke film gaat er met een Oscar vandoor?

Welke film gaat er met een Oscar vandoor?

 • A Star is Born (14%)
 • Black Panther (5%)
 • Bohemian Rhapsody (60%)
 • BlacKkKlansman (3%)
 • Green Book (8%)
 • The Favourite (3%)
 • Roma (6%)
 • Vice (1%)
160 stemmen