Volledig scherm
Gijs Naber als Willem Holleeder © screenshot RTL4-Videoland

Acteur Gijs Naber speelt Willem Holleeder in nieuwe tv-serie Judas

De Nederlandse acteur Gijs Naber (38) speelt in de nieuwe, zesdelige tv-serie Judas de rol van Willem Holleeder. De RTL4-reeks is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van de zus van topcrimineel Willem Holleeder. 

Rifka Lodeizen vertolkt de rol van Astrid en Marit van Bohemen speelt haar zus Sonja. Carry Tefsen kruipt samen met Bianca Krijgsman in de rol van Stien, de moeder van Willem, Sonja en Astrid. Cor van Hout wordt gespeeld door Bas Keijzer.

Astrid Holleeder, de zus van de beruchte crimineel Willem, beschreef in 2016 in het boek Judas in 576 pagina’s haar leven. De rode draad in het beklemmende relaas: hoe ze besloot te getuigen tegen haar oudere broer en welke gevolgen dat had voor haar dagelijks leven.

Tijdens de jeugd van Astrid in de Amsterdamse Jordaan wordt al snel duidelijk dat zij anders is dan haar volkse broers en zus; ze is slim en probeert zich al op jonge leeftijd te ontwikkelen om weg te komen van haar gewelddadige vader. Elke keer als dat lijkt te lukken, wordt ze weer opgeslokt door haar familie, in het bijzonder door haar criminele broer Willem ‘Wim’ Holleeder.

In de serie, geregisseerd door Joram Lürsen en geproduceerd door RTL Productions, werkt Astrid toe naar het moment dat ze haar broer definitief verraadt aan justitie. Flashbacks maken duidelijk aan wat voor jeugd zij en haar broer zich hebben ontworsteld en hoe pijnlijk, maar noodzakelijk, haar verraad is.

De serie is vanaf zondag 6 januari in zijn geheel te zien bij ondemandplatform Videoland én wekelijks bij RTL 4 om 22.00 uur.

Volledig scherm
© screenshot RTL4/Videoland