Volledig scherm
Acteur Jeroen Willems in oktober dit jaar. © ANP

Acteur Jeroen Willems (50) overleden

UpdateDe acteur en zanger Jeroen Willems is maandag op 50-jarige leeftijd overleden in Amsterdam. Hij was in Carré voor een optreden ter ere van 125 jaar Carré. Dat concert zou vanavond plaatsvinden in aanwezigheid van onder anderen koningin Beatrix, maar dat gaat nu niet door. Directeur Madeleine van der Zwaan zei dat Willems in het ziekenhuis is overleden. Waaraan precies is niet duidelijk.

Willems werd opgeleid aan de Toneelacademie Maastricht, en begon zijn acteercarrière bij Theatergroep Hollandia.

Hij ontving in 1994 de Mary Dresselhuysprijs voor de beste acteur. Voor zijn rol in de korte film Zaanse Nachten (1998) ontving hij in 1999 een Gouden Kalf-nominatie voor de beste acteur. In 2001 ontving Willems opnieuw een Gouden Kalf-nominatie voor de beste acteur voor zijn rol in de speelfilm Nynke (2001). In 2004 werd Willems onderscheiden met de Louis d'Or voor zijn rol in La Musica Twee én voor de voorstelling Brel de Zoete Oorlog van Toneelgroep Oostpool.

In 2010 ontving Willems een Gouden Kalf voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol als Claus in Majesteit (2010). Hij was dit jaar eregast tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.