Volledig scherm
Raymi Sambo © ANP Kippa

Acteur Raymi Sambo sloeg vrouw tijdens nieuwjaarsnacht een gebroken neus

Het slachtoffer van de mishandeling van All Stars-acteur Raymi Sambo tijdens nieuwjaarsnacht heeft daar een hersenschudding en een gebroken neus aan overgehouden. Daarnaast heeft ze verschillende zwellingen. Dit laat haar advocaat Sébas Diekstra weten in een toelichting.

Na het incident, dat plaatsvond op een terras aan de Krijn Taconiskade in Amsterdam, zou Sambo via LinkedIn contact hebben gezocht met het slachtoffer. In het bericht dat hij haar stuurde heeft hij het slachtoffer volgens Diekstra niet zijn excuses aangeboden. Dat steekt haar, zegt hij.

Inmiddels is er aangifte van mishandeling gedaan tegen Sambo. In de verklaring noemt het slachtoffer ook dat er een discussie aan het geweldincident voorafging. ,,Cliënte weet nog dat zij opstond en naar de acteur is gelopen als een soort toenadering. Zij heeft toen iets gezegd van: ,,Laten we er een leuk 2020 van maken".

Kop- en vuiststoot

Meteen daaropvolgend voelde zij direct een harde stoot in haar gezicht. Dit kwam voor haar totaal uit het niets. Zij blijkt een kopstoot en een rechterstoot in haar gezicht te hebben gekregen. Zij voelde direct pijn bij haar ogen en neus. Ze zag ook dat er overal bloed lag. Op de grond, haar kleren en gezicht. Zij werd direct heel duizelig."

Het slachtoffer ontkent dat ze dronken was. ,,Ze vindt het heel vervelend dat dit beeld wordt geschetst. Zij had een gezellige avond totdat zij opeens uit het niets werd aangevallen.”

Het management van Sambo keurt het geweldsincident af, zo liet een woordvoerder van All Stars Agency vorige week weten. ,,Wij kennen Raymi als zachtaardige, goedlachse man die zich al jaren inzet voor de LHBTI-gemeenschap en tegen alle vormen van discriminatie. Hij heeft een flinke misstap gemaakt en hiervoor publiekelijk spijt betuigd.”

Bekijk ook de prijswinnende korte film over een homoseksuele premier waarin Raymi Sambo een hoofdrol heeft: