Volledig scherm
Job Gosschalk. © Dingena Mol

Acteur Willem Drieling: Ik was 16 toen Gosschalk mij naakt fotografeerde

Het aantal beschuldigingen tegen castingdirecteur Job Gosschalk blijft toenemen. Bij RTL Boulevard zijn nieuwe getuigenissen binnengekomen waarin acht slachtoffers onder meer spreken van fysiek contact. Dat werd eerder door Gosschalk ontkend.

Sommige gebeurtenissen waarover de slachtoffers getuigen zijn van zeer recente datum. Een van hen zei anoniem in de uitzending van vanavond nog dit jaar een grensoverschrijdende situatie met Gosschalk te hebben meegemaakt. ,,Er zijn situaties geweest dat je naakt een 'scène' staat te spelen en hij aan je geslachtsdeel zit'', zei deze getuige.

RTL Boulevard beschikt ook over een verklaring van de 46-jarige acteur Willem Drieling, die vertelde dat hij nog minderjarig was toen hij door Gosschalk werd gescout. Die vroeg hem binnen een week om naakt onder de douche te gaan staan voor een fotosessie. ,,Ik ben mijn hele leven bang geweest dat die foto's naar buiten zouden komen'', aldus Drieling, die pas recent zijn vrouw en familie heeft geïnformeerd over zijn ervaringen met Gosschalk op 16-jarige leeftijd. Drieling zou zeker acht keer uit de kleren zijn gegaan voor Gosschalk, tijdens erotische speelsituaties.

Gosschalk kwam vorige week dinsdag in opspraak toen naar buiten kwam dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan misbruik van zijn functie en positie in zijn tijd als casting director. De producent en regisseur maakte bekend te stoppen met zijn werk en erkende dat hij grenzen heeft overschreden in zijn omgang met acteurs. In zijn verklaring ontkent hij dat daar minderjarigen bij betrokken waren. Dat deed hij af als een wild gerucht.