Volledig scherm
© ANP Kippa

Acteurskoppel Anna Drijver en Benja Bruijning in vampierenserie

Het acteurskoppel Anna Drijver en Benja Bruijning is de komende tijd in twee series te bewonderen. Vanaf 10 mei spelen zij in de Videoland-reeks Nieuwe Buren, dat aan zijn vierde seizoen begint. Na de zomer zijn de twee te zien in Heirs of the Night. Die Britse vampierenserie wordt in september op NPO 1 uitgezonden.

Van beide series zijn de opnamen reeds achter de rug en zijn zij de grens overgegaan. Voor Nieuwe Buren reisden ze naar het Italiaanse Sardinië, voor Heirs of the Night naar Noorwegen, Letland en Kroatië. ,,Van Heirs of the Night zijn zelfs al twee seizoenen opgenomen”, aldus Anna Drijver. In de serie nemen jonge vampieren het op tegen Dracula. ,,Ik speel de bad guy, erg leuk”, aldus Bruijning. Monic Hendrickx en Sallie Harmsen completeren het Nederlandse deel van de cast.

De nieuwe AVROTROS-dramaserie speelt zich af in Europa aan het eind van de 19e eeuw over de kinderen van de laatst overgebleven vampierclans die een pact sluiten om te overleven. De voertaal is Engels en er spelen acteurs mee uit acht verschillende landen. De regie is in handen van Diederik van Rooijen, bekend van Penoza. De serie is geschreven door de Zweedse scenarioschrijfster Maria Von Heland en Diederik van Rooijen. De scripts zijn gebaseerd op de Duitse boekenreeks ‘Die Erben der Nacht’ van Ulrike Schweikert.