Volledig scherm
Lori Loughlin. © Richard Shotwell/Invision/AP

Actrice Lori Loughlin voorlopig vrij na omkoopschandaal elite-universiteiten

Lori Loughlin kan voorlopig nog even opgelucht adem halen, nu ze vrij is gekomen door een borgtocht van bijna 900.000 euro te betalen. De Full House-actrice meldde zich woensdag bij de rechtbank in Los Angeles om zich te verantwoorden over het omkoopschandaal waar zij en haar man Mossimo Giannulli in verwikkeld zijn.

Het stel betaalde bijna een half miljoen euro om hun dochters op een prestigieuze universiteit in Los Angeles te krijgen en loog dat beide meiden goede roeisters waren, om hen zo als 'atleet’ toelating te verschaffen. Eén van de dochters van Loughlin is YouTube-ster en heeft op sociale media meerdere malen tegen haar miljoenen volgers geklaagd over haar studie.

De actrice zei niets anders dan 'ja' op de vragen die haar gesteld werden door de rechter. Hij droeg naar op ook niet buiten Amerika af te reizen en gaf uiteindelijk toestemming voor een werkreis van Loughlin naar Canada, waar ze opnames in Vancouver heeft. Lori zat al in Vancouver toen het schandaal naar buiten kwam en reisde in allerijl terug naar Los Angeles.

Haar echtgenoot werd eveneens op borgtocht vrijgelaten, nadat ook hij 900.000 euro aftikte. Het paar dient zich op 29 maart te melden bij de rechtbank in Boston om zich opnieuw te verantwoorden voor hun daden.

  1. Na ‘Paltrow’s vaginageur’ nu ook ‘penisgeurkaars’ als  statement tegen loonkloof

    Na ‘Paltrow’s vaginageur’ nu ook ‘penisgeur­kaars’ als statement tegen loonkloof

    Vorige week bracht Gwyneth Paltrow’s lifestylemerk Goop een kaars op de markt die zou ruiken naar Gwyneth’s vagina. Taxi, een Canadees reclamebureau, kwam op de proppen met een variant die ruikt naar, jawel, penis. De kaars is qua uiterlijk identiek aan die van Gwyneth maar kost toch 33 procent meer. Daarmee wil het bedrijf de loonkloof aankaarten die er nog steeds tussen mannen en vrouwen bestaat.