Volledig scherm
Rose McGowan © EPA

Actrice Rose McGowan: Weinstein verkrachtte me

Actrice Rose McGowan zegt dat de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein haar heeft verkracht. Dat maakt ze gisteren bekend op Twitter.

De tweet was gericht aan Jeff Bezos, CEO van de site Amazon. McGowan wilde hem vertellen dat Roy Price, directeur van Amazon Studios, niets deed nadat ze hem meerdere malen duidelijk had gemaakt dat Weinstein haar had verkracht. Er zou volgens Price geen bewijs zijn.

Rose twittert ook dat Amazon Studios een samenwerking met haar beëindigde nadat ze Price had geïnformeerd over de aanranding van de filmproducent. 

Non-actief

Roy Price is gisteren op non-actief gezet, omdat ook hij wordt beschuldigd van seksueel wangedrag. Isa Hackett, een vrouwelijke filmproducent, verklaart dat de 51-jarige Price haar in 2015 op ongepaste wijze heeft benaderd.  

Tijdens een taxirit naar een feest van Amazon zou Roy Isa herhaaldelijk hebben geprobeerd over te halen seks met hem te hebben. Ook na aankomst zou Price zijn blijven aandringen, terwijl Hackett hem duidelijk maakte niet op mannen te vallen en getrouwd te zijn.