Volledig scherm
Saga Norén (Sofia Helin) © ZDF und Carolina Romare

Actrice The Bridge: Sluit de Wallen in Amsterdam

De Zweedse actrice Sofia Helin, bekend door haar rol als de rechercheur  Saga Noren uit de misdaadserie The Bridge, wil dat de gemeente Amsterdam zo snel mogelijk een einde maakt aan de prostitutie op de Wallen. 

,,Het is mensonterend wat daar gebeurt", zei ze vandaag in een interview met het AD na de wereldpremière van het vierde seizoen van The Bridge in Kopenhagen.

,,Aan deze vorm van vrouwenhandel moet zo snel mogelijk een einde komen. Als jullie in Amsterdam die uitbuiting als een toeristische attractie beschouwen, maak er dan maar een museum van, zodat de mensen kunnen zien hoe erg het vroeger was," aldus Helin, die zich vaker inzet voor mensenrechten.

Zij was onlangs ook een van de initiatiefnemers voor een petitie waarin 200 Scandinavische actrices in het kader van de me-too-discussie zich uitspraken tegen seksueel misbruik van vrouwen in de filmwereld.

Helin bezoekt over enkele weken Nederland voor promotie van The Bridge. ,,Ik zal dan, desnoods op de nationale televisie, de kwestie van jullie beleid rond de vrouwenhandel weer aankaarten."