Volledig scherm
Felicity Huffman (r) en Lori Loughlin. © AP

Actrices Desperate Housewives aangeklaagd voor fraude op elite-universiteiten

Vijftig mensen, waaronder Hollywoodsterren Felicity Huffman en Lori Loughlin, zijn vandaag aangeklaagd voor fraude. De actrices, onder andere bekend uit Desperate Housewives, zouden werknemers op Amerikaanse elite-universiteiten hebben omgekocht zodat kun kinderen daar kunnen studeren.

De federale autoriteiten in de Verenigde Staten noemen het de grootste examenfraude, waarbij de ouders ervan worden beschuldigd vanaf 2011 tot nu naar schatting 25 miljoen dollar aan steekpenningen hebben betaald.

,,Deze ouders staan voor rijkdom en privileges’', lichtte de Amerikaanse advocaat Andrew Lelling vandaag toe nadat de resultaten van het onderzoek, dat de naam Operation Varsity Blues meekreeg, werden gepresenteerd.

Ten minste negen atletiekcoaches en 33 ouders, waaronder invloedrijke Amerikanen uit de mode-, juridische- en filmwereld, werden onder de aandacht gebracht. De coaches werkten op scholen als Yale, Stanford, Georgetown, Wake Forest, de University of Texas, de University of Southern California en de University of California, Los Angeles. Een voormalige voetbaltrainer van Yale pleitte schuldig en hielp de zaak tegen anderen op te bouwen.

Huffman en haar man, acteur William H. Macy, doneerden naar verluidt 15.000 dollar zodat hun oudste dochter twee keer zo veel tijd had voor de toelatingstest. Loughlin zou een halve ton hebben neergeteld zodat haar twee dochters konden studeren aan de universiteit van Southern Califonia.

De actrices hebben nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

  1. Taakstraf en boete voor actrice Robin Martens na mishandelen agent

    Taakstraf en boete voor actrice Robin Martens na mishande­len agent

    De officier van justitie van het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft voormalig GTST-actrice Robin Martens (27) een taakstraf van 45 uur en een boete van 300 euro opgelegd omdat ze op 29 september tijdens een avondje stappen in Castricum een agent meermaals in het gezicht sloeg. Martens werd vandaag achter gesloten deuren door justitie verhoord. Volgens het OM heeft ze haar straf aanvaard en zal ze in niet in hoger beroep gaan.