Volledig scherm
© Brunopress

Advocaat Dave Roelvink wil vrijspraak na seksfilmpje

Als het aan de advocaat van Dave Roelvink (22) ligt wordt de populaire dj en tv-beroemdheid vrijgesproken van diefstal en niet vervolgd voor het verspreiden van het heimelijke seksfilmpje met Melissa Pach (23). Dat geldt ook voor zijn vier medeplichtige vrienden. Zo blijkt vandaag tijdens de tweede dag van het proces.

Volledig scherm
© ANP

Roelvink hoorde gisteren van de Officier van Justitie een werkstraf van 240 uur tegen zich eisen. Ook moet hij als het aan het OM ligt samen met vier vrienden 23.000 euro schadevergoeding betalen aan de familie van het meisje. Daves advocaat is het er niet mee eens. Er zou niet voldoende bewijs zijn voor een veroordeling.

Roelvink is zelf niet bij het proces aanwezig. Volgens zijn advocaat heeft hij het zwaar te verduren gekregen door alle media-aandacht rond het omstreden filmpje dat gemaakt werd in een bubbelbad en de diefstal van horloges, ringen, diamanten, oorbellen, kledingstukken en andere spullen tijdens twee feestjes in het huis van McDonald's ondernemer Richard Pach. De zaak speelt al sinds juli 2014.

Hoewel de rechtszaak op het laatste moment werd verplaatst naar een grotere rechtszaal, valt het met de media-aandacht mee. Slechts enkele journalisten wonen de tweede dag van het proces bij.

Quote

Wie bedenkt nu dat een bekende Nederlan­der als hij zoiets doet?

Officier van Justitie

1000 procent zeker
Op de omstreden filmpjes is te zien dat Melissa 'seksuele handelingen' verricht bij Dave in een bubbelbad en in een badkamer. De beelden belandden zelfs bij Shownieuws en de Spaanse televisie.

Volgens Roelvink vond Melissa het niet erg dat er mensen bij waren. Melissa zou '1000 procent zeker' geweten hebben dat er werd gefilmd. ,,Het was iets wat we allebei wilden, omdat we er geil van werden."

Melissa ontkent in alle toonaarden dat zij wist dat er werd gefilmd en zou zeker geen toestemming hebben gegeven. Volgens haar ouders ziet ze nog steeds een therapeut om alles te kunnen verwerken. Gisteren was ze met haar vader bij de rechtszaak aanwezig, vandaag is alleen haar vader erbij.

Volgens het OM hebben de vrienden het vertrouwen van een 'verliefd en onbedachtzaam' meisje ernstig geschonden. ,,Hoe kan het dat het slachtoffer zoveel mensen die ze niet kende naar haar huis bracht", zei de officier van justitie over de bewuste afterparty's die op twee aansluitende dagen plaatsvonden in een villa in het Noord-Hollandse Burgerbrug. ,,Ze vond Dave Roelvink leuk en was in de wolken want ze dacht dat hij haar ook leuk vond. Wie bedenkt nu dat een bekende Nederlander als hij zoiets doet?"

De rechter doet over twee weken uitspraak.