Volledig scherm
PREMIUM
Sir Elton John. © AFP

Afscheid van een every-inch-a-rockstar: ‘De tijd van Elton John is voorbij’

Hij speelt zaterdag in de Ziggo Dome in Amsterdam en keert daar 17 juni nog één keer terug. Als zijn mondiale concertreis, de Farewell Yellow Brick Road Tour, in 2020 eindigt, stopt Sir Elton John (72) met toeren. Afscheid van een every-inch-a-rockstar.

Hij was in zijn jonge jaren dikwijls achter de piano van zijn grootmoeder te vinden. Reginald Kenneth Dwight, zoals de echte naam van Elton John luidt, speelde met grote vaardigheid Händel, Chopin en Bach. Op zijn elfde won hij zelfs een beurs voor de vermaarde Royal Academy of Music in Londen, waar hij vijf jaar zaterdaglessen volgde. Een Mozart in de dop? In brille en grilligheid vertonen Elton John en het Oostenrijkse wonderkind sterke overeenkomsten. Ook Wolfgang Amadeus sprak de muzikale taal van zijn tijd, zoals Elton John altijd haarfijn aanvoelde wat in zijn era populair was.

  1. Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken
    Temptation Island

    Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken

    Eindelijk was het dan zover voor de stellen van Temptation Island VIPS. Na twaalf dagen de ultieme verleiding te zijn aangegaan, werden zij deze aflevering eindelijk weer herenigd met hun partner. Maar dat verliep minder romantisch dan zij op dag één waarschijnlijk hadden verwacht. Bij Damian en Shirley liepen de gemoederen zelfs zo hoog op, dat ze niet eens meer in hetzelfde busje naar het vliegveld konden worden vervoerd.