Patrick en Henny In Frankrijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Patrick en Henny In Frankrijk. © AVROTROS

Al zestien jaar smullen we van avonturen in Ik Vertrek: ‘Ze zijn heus wel voorbereid’

kijkcijferhitHeimwee, gedoe met de aannemer, taalproblemen en die ellendige bodem van de portemonnee die altijd te rap in zicht komt; de ingrediënten voor een smakelijke aflevering van Ik Vertrek zijn in 22 seizoenen niet veranderd. Nog altijd is de emigratieshow een regelrechte kijkcijferhit. Hoe kan dat?

5 reacties

 • Marianne Nelemans

  2 maanden geleden
  Ik vind het n geweldig programma!
 • gert meijboom

  2 maanden geleden
  Waarom is eenvoudig verklaard: Je kijkt toch met enige jaloezie en bewondering naar dat optimistisch geploeter van de anderen. Halverwege denk je kan niet anders of die zijn snel terug maar het lucht ook wel op als je ziet dat het toch gaat: waar een wil is schijnt altijd wel een paadje te zijn.
 • Dolly J. de Groot

  2 maanden geleden
  Dolly J. de Groot Tja, wat bezielen die lui toch vaak met die bouwvallen. Zouden die lui zo'n bouwval in Nederland kopen, tuurlijk niet.
 • Dick van Dijk

  2 maanden geleden
  De allerergste waren de "scheetjes"die man had een heerlijke baan als brugwachter, moest hij op een bloedheet eiland een midgetgolf baan beginnen van dat sekreet, daar is hij ,gelukkig, nu van af een illusie armer ☹🤫 Arme man ,hoop dat hij goed terecht komt 👍
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  M. Cramer, Wij kijken meestal wel, maar het begint wel een beetje te vervelen. Altijd moet de badkamer de laatste dag nog getegeld worden, of de keuken geplaatst. Volgens mij wordt er veel in scène gezet om het programma op te leuken. En iedereen begint een soort van B& B . Nooit eens iets anders. Nee voor ons is het zolangzamerhand niet boeiend meer.
 1. Zo reageert Nederland op de persconferentie: van ‘is dit De Speld?' tot 'stap voorwaarts’
  reacties
  75

  Zo reageert Nederland op de persconfe­ren­tie: van ‘is dit De Speld?' tot 'stap voorwaarts’

  Na een winterslaap van ruim vijf weken gaat Nederland vanaf morgen bijna helemaal van het slot. De culturele sector mag onder voorwaarden weer open, net als restaurants en cafés. Ook mogen evenementen onder strenge voorwaarden weer worden gehouden. Waar horecaondernemers in jubelstemming verkeren, overheerst in de evenementensector diepe teleurstelling. ,,Met verbijstering hebben wij naar deze schertsvertoning gekeken.”