Volledig scherm
Alain Clark © ANP Kippa

Alain Clark maakt kinderboek

Zanger Alain Clark komt met een kinderboek. Begin volgend jaar verschijnt Kat en Vis. In het boek staan de verhalen die Alain aan zijn zoontje Nilo vertelt.

Kat en Vis zijn buren. Vis woont in een kom en Kat is meestal te vinden op een zachte stoel. Ze praten veel met elkaar over allerlei zaken, maar vooral over elkaars leven. ,,Ze zijn denkbeeldige hoofdpersonen in de wereld van Nilo", zegt Alain.

De zanger vindt het geweldig dat Kat en Vis hun eigen boek krijgen. ,,Nu ze tot leven komen, kunnen ze kennis maken met de echte grote wereld", zegt hij.
Het boek wordt van tekeningen voorzien door Loes Riphagen. Ze maakte eerder illustraties voor Zzz en De gele olifant.

  1. Bijna 5000 mensen bellen over eenzaamheid na uitzending Omroep Max

    Bijna 5000 mensen bellen over eenzaam­heid na uitzending Omroep Max

    De live-uitzending van Een tegen Eenzaamheid, woensdag bij Omroep Max, heeft een flinke impact gehad. Bijna 5000 mensen besloten in anderhalf uur tijd de telefoon te pakken en te bellen naar het belpanel. Het was zelfs zo druk dat niet iedereen erdoor kwam en contact kreeg. De gesprekken zorgden voor heftige, ontroerende en soms ook hoopvolle verhalen, zo vertelt Dorine Kettenes van de Luisterlijn. ,,Een man belde op dat hij wel een maatje wilde zijn.”

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (56%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (44%)
13600 stemmen