Volledig scherm
PREMIUM
Showponies Alex Klaasen © Tom Sebus

Alex Klaasen demonstreert grote veelzijdigheid in heerlijke revue

recensieEen ‘identiteitsrevue’ noemt Alex Klaasen zijn voorstelling Showponies. Want - wie is eigenlijk de man die zich een parallelle persoonlijkheid heeft aangemeten met het spelen van talloze types en typetjes? 

Show

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Showponies

Het klinkt als een avondje (psycho)therapie, maar zwaarmoedig moeten we zijn nieuwe show, althans voor de pauze, niet opnemen. Klaasen, geruggensteund door een vocaal puik ensemble waarin we onder anderen Freek Bartels, Jip Smit en Daniel Cornelissen tegenkomen, zoekt het in Showponies vooral in de lach, al is die af en toe bitterzoet en gemarineerd in weemoedigheid.

Als adept van André van Duin revitaliseert Klaasen diens erfgoed, de revue, in een eigentijdse, sobere setting.De showtrap telt slechts drie treden, struisveren en stras ontbreken. Hij zoekt het in een hoedje, een pruik, een enkele verkleedpartij, zoals in een barokke aria waarin de gay datingsite Grindr hilarisch wordt bezongen en een energieke scène waarin misdienaren het misbruik in de katholieke kerk genadeloos fileren. Die soberheid werkt uiterst doeltreffend omdat de aandacht zich zuiver richt op hoofdrolspeler en zijn gezelschap.