Volledig scherm
Alex Klaasen © ANP Kippa

Alex Klaasen maakt vervolg op hit Showponies

Alex Klaasen gaat een vervolg maken op zijn theaterrevue Showponies. De cabaretier speelt in mei en juni de eerste try-outs van Showponies 2, maakt hij op zijn website bekend. Showponies 2 gaat in het seizoen 2019-2020 op tournee langs de Nederlandse theaters.

Het is nog niet duidelijk waar de nieuwe voorstelling exact over gaat. Volgens de tekst die de theaters hebben ontvangen, keren acteurs Freek Bartels, Jip Smit en Daniel Cornelissen terug in de sequel. Bartels is echter vanaf begin 2020 ook te zien in de nieuwe Nederlandse versie van de musical Hello Dolly!.

Showponies 1 was een revueshow vol liedjes, sketches en conferences met als rode draad homoseksualiteit en eenzaamheid. De voorstelling kreeg lovende recensies en werd onder meer genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende theatershow van het jaar. Bijna 100.000 mensen bezochten het programma de afgelopen twee seizoenen. Het nummer Waarom mensen zingen maakt binnenkort kans op de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste Nederlandse theaterlied van dit seizoen.

Volledig scherm
Showponies © Tom Sebus

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (53%)
  • Maan - Ik kom eraan (16%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (20%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
31531 stemmen